Termékbiztosítás műszaki cikkekre

termékbiztosításRetteg attól, hogy pár napon belül eltöri az újonnan vásárolt műszaki cikket? Leönti egy bögre kakaóval vagy kávéval a klaviatúrát? Még haza sem vitte az új televíziót, máris ellopták? Mindannyiunk félelme el, amivel pontosan tisztában vannak a szolgáltatók is, erre találták ki a termékbiztosítás fogalmát.

Ugyebár, a garancia alapvetően fedezi a legtöbb, belső eredetű meghibásodást. És ekkor jön képbe a termékbiztosítás, amely pedig lefedi majdnem az összes kívülről ható, előre nem látható esemény következtében hirtelen fellépő kárt.

Hogyan működik a termékbiztosítás?

A termékbiztosításnak köszönhetően akár az átvétel pillanatától megóvhatja a frissen vásárolt új (ez fontos, használt eszközre nem lehet termékbiztost kérni) műszaki cikkét. A termékbiztosítással garantálható a háztartási gépek, híradástechnikai, számítástechnikai eszközök és hordozható számítástechnikai eszközök biztonsága (vagy legalábbis az esett kár megtérítése). A termékbiztosítással biztosítható legkisebb érték 20 ezer forint, a maximum pedig egymillió. Néhány tárgy nem vonható a termékbiztosítás „felügyelete” alá: ilyenek például a fényképezőgép, a különböző szoftverek, a játékok, játékkonzolok, hangszerek, sporteszközök és a fegyverek. A biztosítható termékeket ugyanakkor a legtöbb, külső forrásból származó kár ellen védi, kifizeti a termékbiztos.

A termékbiztosítással kapcsolatos tudnivalókat, a pontos díjakat a www.aqua.hu honlapon találja meg.